Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив запобіжних захід у вигляді тримання під вартою стосовно Пигарєва І.В.

10 серпня 2018, 15:52

Сьогодні, 10 серпня 2018 року, Апеляційний суд Миколаївської області розглянув апеляційну скаргу захисників Олефіра М.В та Матвєєва В.В. в інтересах підозрюваного Пигарєва І.О. на ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

  В судовому засіданні захисники просили застосувати до Пигарєвого І.О. більш м’який запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. При цьому, захисники просили скасувати ухвалу слідчого судді, посилаючись на те, що вона не відповідає повноті судового розгляду та у підозрюваного Пигарєвого І.О. наявні міцні соціальні зв’язки. Просили ухвалити нову ухвалу, в якій задовольнити апеляційні скарги у повному обсязі.

  Прокурор заперечував проти задоволення апеляційних скарг захисників Олефіра М.В та Матвєєва В.В., стверджував, що ухвала слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва є законна обґрунтована, та просив суд залишити її без змін.

 За результатами апеляційного розгляду Апеляційним судом Миколаївської області постановлено ухвалу, якою апеляційну скаргу захисників Олефіра М.В та Матвєєва В.В. залишено без задоволення, а ухвалу слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року відносно Пигарєвого І.О. залишено без змін.

 Нагадаємо, Пигарєв І.О. підозрюються в тому, що 01 серпня 2018 року близько 02 год. 00 хв., знаходячись на березі річки Інгул в м. Миколаєві разом із Семеріковою Є.П. та Вацманом А.С нанесли декілька ударів металевим предметом по голові потерпілої Щербан А.В., чим спричинили численні тілесні ушкодження. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпіла Щербан А.В. померла. В подальшому, заволоділи майном потерпілої, а саме: золотими прикрасами, годинником, мобільним телефоном та залишили місце вчинення кримінального правопорушення.

 За вказані дії Пигарєв І.О. підозрюються у вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України.

Ухвалою слідчого судді Ленінського районного суду м. Миколаєва від 04 серпня 2018 року до підозрюваного Пигарєва І.О. застосовано запобіжний захід у вигляді тримання підвартою на строк до 60 днів.

 

 За повідомленням прес-служби суду