Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Злочинця, який втік з виправного центру, було взято під варту

10 серпня 2018, 14:36

Іванівським районним судом Одеської області було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного у вчинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 390  КК України.

До Іванівського районного суду Одеської області надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, стосовно громадянина, який підозрюється у вчинені злочину передбаченого ч.1 ст. 390  КК України - самовільне залишення місця обмеження волі або злісне ухилення від робіт, або систематичне порушення громадського порядку чи встановлених правил проживання, вчинені особою, яка відбуває покарання у виді обмеження волі.

Так, навесні до ДУ «Ширяївський виправний центр № 111» з Одеської УВП № 21, прибув обвинувачений, де під особистий підпис був ознайомлений з правилами відбування покарання у вигляді обмеження волі, однак влітку, вживши алкогольні напої, самовільно, без оформленого у встановленому законом порядку дозволу, з метою ухилення від відбування покарання, переліз через паркан установи та пішов у невідомому напрямку. Згодом, обвинуваченого було повернуто працівниками Ширяївського ВП Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області до ДУ «Ширяївський виправний центр № 111» та його злочинну діяльність припинено.

Судом було встановлено, що наразі наявні ризики, визначені ст.177 КПК України, а саме те, що підозрюваний вчинив злочин середньої тяжкості, за який законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до трьох років, злочин в якому він підозрюється, вчинений під час відбування покарання, раніше судимий за тяжкі злочини, судимість не погашена та не знята, офіційно не працює, існують передбачені п.1 і п.5 ч.1 ст.177 КПК України ризики того, що підозрюваний може переховуватися від органів досудового розслідування або суду та вчинити інше кримінальне правопорушення.

10.08.2018 року, керуючись ст.ст. 132, 176, 177, 178, 183, 186, 193, 194, 196, 197, 199, 205 КПК України, слідчим суддею Іванівського районного суду Одеської області, стосовно затриманої особи, винесено ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів.

 

За повідомленням прес-служби суду