Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 13 серпня – 17 серпня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес  

10 серпня 2018, 11:59

9.00 година 13 серпня 2018 року - кримінальне провадження щодо громадянина С., обвинуваченого в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень при  виконанні ним службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/918/17.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що під час виконання старшим сержантом поліції Путивльського ВП службових обов’язків, зірвав у останнього з ременя палкотримач з гумовим кийком і наніс ним 1 удар по правій нозі сержанта. Крім того, С. також наніс удар рукою в область лівого вуха сержанта, від чого останній впав на асфальт, пошкодив шкіру на руках і формений одяг.

Санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

9.00 година 14 серпня 2018 року – кримінальне провадження за обвинувальним актом відносно громадянина К., обвинуваченого у використанні завідомо підробленого документа (ч. 4 ст. 358 КК України), з угодою про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим у кримінальному провадженні.

Головуючий суддя – Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1314/18.

Для інформації: громадянин К., у зв’язку зі втратою посвідчення водія категорії «В», у вересні 2017 року через мережу Інтернет замовив водійське посвідчення на своє ім’я, яке використовував з вересня 2017 року по липень 2018 року у власних цілях, за що передбачена відповідальність за ч.4 ст.358 КК України.

 

За повідомленням прес-служби суду 

 

10.30 години 14 серпня 2018 року - кримінальне провадження щодо колишнього в. о. директора філії ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор» Я., обвинуваченого за ч. 2 ст. 364 КК України. У судовому засіданні будуть досліджуватися докази.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/768/17.

Для інформації: особа обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою фізичною або юридичною особою, використання службовою особою влади і службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи.

 

10.00 година 16 серпня 2018 року - кримінальне провадження щодо двох осіб, обвинувачених за ч. 3 ст. 185, ч. 1 ст. 199, ч. 1 ст. 263 КК України. У судовому засіданні заплановано допитати свідків.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Черкашина М.С.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/479/18.

Для інформації: В. і П. обвинувачуються в тому, що за попередньою змовою вчинили напад, поєднаний з проникненням у житло, з метою заволодіння чужим майном і заволоділи таким майном, а саме: 1000 доларів США, 500 євро, 82050 грн., золотою обручкою і мобільним телефоном «Нокіа». Напад було поєднано з погрозою застосування насильства небезпечного для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу.

Крім того, П. обвинувачується в тому, що незаконно придбав, зберігав, перевозив, а згодом збув 1000 доларів США.

Також, П. незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом збув вогнепальну нарізну короткоствольну вогнепальну стрілецьку зброю на базі 9 мм пістолета Макарова з глушником звуку пострілу, бойових припасів і вибухових речовин – 4-х патронів калібру 9х18 мм, корпусів осколкових ручних гранат ГРД-5, Ф-1, засобу підриву УЗРГМ-2, без передбаченого законом дозволу. А також незаконно придбав, зберігав, носив, а згодом передав вогнепальну зброю – обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.

Крім цього, В. незаконно придбав, зберігав і носив вибухові речовини – корпус ручної гранати Ф-1, обріз гладкоствольної мисливської рушниці ІЖ-К 16 калібру, без передбаченого законом дозволу.