Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційним судом Херсонської області змінено строк тримання під вартою керівника «РІА Новини Україна»

09 серпня 2018, 11:44

06 серпня 2018 року Апеляційним судом Херсонської області було розглянуто кримінальне провадження за апеляційними скаргами захисників в інтересах підозрюваного К. Вишинського, керівника «РІА Новини Україна», на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду Херсонської області від 11.07.2018 р. про продовження строку тримання підозрюваного під вартою.

Заслухавши суддю-доповідача, думки захисників та підозрюваного, думку прокурора, перевіривши матеріали провадження, колегія суддів погодилася з висновками слідчого судді щодо наявності потреби у продовженні строку тримання під вартою К. Вишинського та неможливості застосування до нього більш м’якого виду запобіжного заходу.

Зокрема,  враховуючи наведені в матеріалах провадження факти та обставини на підтвердження обґрунтованості підозри К.Вишинського у вчиненні інкримінованих йому злочинів, а також відомості, що характеризують особу підозрюваного, колегія суддів прийшла до висновку, що ризики передбачені ч.1 ст.177 КПК України на даний час не зменшилися, а наведені обставини є такими, що визначають та виправдовують потребу в подальшому триманні підозрюваного К.Вишинського під вартою.

В той же час, колегія суддів апеляційного суду встановила, що продовження строку тримання під вартою підозрюваного до 13 вересня 2018 року включно, є порушенням вимог КПК України, адже строк дії ухвали слідчого судді від 11.07.2018 року про продовження строку тримання під вартою не може перевищувати 60 днів. У зв’язку з цим, колегія суддів скасувала ухвалу суду першої інстанції від 11.07.2018 року та постановила нову ухвалу, якою продовжила строк тримання під вартою К. Вишинського по 08.09.2018 року, включно.

Отже, підозрюваний залишатиметься під вартою по 08 вересня 2018 року, включно.

 

За повідомленням прес-служби суду