Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловік, що потрапив у ДТП у стані алкогольного сп'яніння та намагався уникнути покарання, сплатить штраф 10 200 грн. і на 1 рік залишиться без водійського посвідчення  

03 серпня 2018, 09:28

Ленінський районний суд міста Миколаєва позбавив права керування всіма видами транспортних засобів мешканця міста Миколаєва. 

Так, з постанови суду вбачається, що водій Н., 09.05.2018 о 23.55 год., керуючи транспортним засобом HYUNDAI TUCSON по вул. Курортна в м. Миколаєві, біля будинку № 9-А, з ознаками алкогольного сп’яніння, в порушення п.2.5 Правил дорожнього руху України, відмовився від проходження медичного огляду на стан сп’яніння у встановленому порядку.

Н. винним себе у вчиненні адміністративного правопорушення не визнав, пояснивши за обставин зазначених у протоколі про адміністративне правопорушення, його жінка керуючи автомобілем, в якому він знаходився в якості пасажира, стала учасником дорожньо-транспортної події. Після чого він відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння, оскільки не керував траспортним засобом.

Свідок П. пояснив, що 09.05.2018 близько 23.50 год., з керованим ним траспортним засобом, зіткнувся автомобіль HYUNDAI під керуванням Н., який був в нетверезому стані, після чого на місце події через 5-10 хвилин прибула якась дівчина і вказала, що вказаним траспортним засобом керувала вона. Проте, після зіткнення, інших осіб у траспортному засобі, керованому Н., він не бачив.   

Свідок Н. пояснила, що 09.05.2018 близько 00.00 год., вона керувала автомобілем HYUNDAI, в якому в якості пасажира знаходився її чоловік, та стала учасником дорожньо-транспортної події, внаслідок якої через зіткнення траспортних засобів, заклинило дверцята і її чоловік вийшов з автомобілю через задні ліві двері.

Свідок Є. пояснив, що в цьому році по вул. Бутоми, був здійснений наїзд на його автомобіль, що стояв на вулиці. Через 5-10 хвилин він побачив, що за кермом іншого автомобіля сиділа дівчина, проте чи була вона там на момент події він не бачив.  

Протоколом про адміністративне правопорушення від 10.05.2018, який є доказом відповідно до вимог ст.251 КУпАП, зафіксовані обставини відмови Н. його від проходження огляду на стан сп'яніння, в присутності двох свідків, а також відмови від підпису протоколу.

З наданого суду відеозапису вбачається, що Н. на місці події, виявляв ознаки сп’яніння та відмовлявся від проходження медичного огляду та від підписання протоколу, посилаючись на те, що не керував траспортним засобом. 

Дослідивши вказані докази, суд знайшов доведеною вину Н. у вчиненні правопорушення, передбаченого ст.130 ч.1 КУпАП - відмови особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння. 

Суд визнав Н. винним в скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.130 КУпАП та наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік;

Крім того, правопорушник сплатить судові витрати у розмірі 352,40 гривень.

Зазначимо, що постанова суду ще не набрала законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду