Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники Ради суддів України продовжують відвідувати районні суди  

02 серпня 2018, 15:35

Цього разу секретарка РСУ Олена Журавська з робочим візитом відвідала Дарницький районний суд міста Києва. Виконуюча обов’язки Голови суду Тетяна Щасна розповідаючи про умови роботу суду, нагадала, що у 2004 році в приміщенні суду по вулиці Севастопольській відбувся терористичний акт в результаті якого приміщення суду було частково зруйновано та стало непридатним для здійснення правосуддя.

Відтоді, до 2013 року суд функціонував аж в шести приміщеннях, що значно ускладнювало всі процеси. Зараз суд працює в двох приміщеннях по вулиці Севастопольській 7/13 та вулиці Кошиця 5-а.

Проблема технічного стану приміщень суду і досі залишається актуальною. "Приміщення, яке знаходиться по вулиці Севастопольській, 7/13 частково знаходиться в аварійному стані, а в приміщенні по вулиці Кошица, 5-А потребує негайного ремонту дах" - сказала суддя Тетяна Щасна.

Олена Журавська, в свою чергу підкреслила, що організація роботи судів та розробка і виконання заходів щодо забезпечення незалежності суддів поряд із питаннями гідної оплати праці, адекватного судового навантаження, охорони судів, є пріоритетними для РСУ. 

"Представники Ради суддів активно відвідують суди для того, щоб на власні очі побачити умови в яких працюють суди." - повідомила секретарка Ради суддів України та поцікавилась питанням робочого навантаження на суддів в Дарницькому районному суді міста Києва.

Відповідаючи на це питання Виконуюча обов’язки Голови суду Тетяна Щасна повідомила, що з 30 суддів, які мають працювати в суді, зараз здійснює правосуддя всього тринадцять, вісім суддів вже не відправляють правосуддя у зв’язку із закінченням строку повноважень судді, ще у двох суддів вже за кілька місяців також закінчаться повноваження. "Зараз в нас "гаряча пора" відпускний період - додала в.о. Голови суду – за 7 місяців цього року до нашого суду надійшло майже 15 тисяч справ та матеріалів. 

Проблема надмірного навантаження, яка є загальною як, по місту Києву, так і по всій Україні є дуже болючою, судді виснажені морально і фізично, деякі пройшли кваліфікаційне оцінювання, деякі чекають на його успішне завершення! Ми, дуже просимо Раду суддів України вжити всіх необхідних і можливих заходів, щодо прискорення призначення суддів, у яких закінчився строк повноважень."

"Дійсно, кадровий голод в судах та надмірне навантаження є дуже актуальними питаннями. Ми сподіваємось, що спільно з іншими суддівськими органами нам вдасться врегулювати це питання." - підсумувала секретарка Ради суддів України свій візит. "Разом з тим, ми розуміємо, що у суді крім суддів працюють і працівники апарату, від діяльності яких також значною мірою залежить авторитет правосуддя як такого і дуже важливо разом розробити універсальні підходи до організації роботи." - додала Олена Журавська.

Джерело