Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд закрив провадження щодо луганчанина, якій підозрюються в шахрайському заволодінні грошима занадто довірливих одеситок

03 серпня 2018, 09:16

До апеляційного суду Одеської області надійшла апеляційна скарга на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси, якою до громадянина М., підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 190 ч.4 КК України (шахрайство, вчинене повторно, організованою групою, за попередньою змовою) був застосований запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб з визначенням розміру застави, як альтернативного запобіжного заходу, достатнього для забезпечення виконання підозрюваним обов'язків, передбачених КПК України, у сумі 140 960 грн.

Відповідно до змісту підозри, громадянин М., діючи разом з двома співучасниками, представлявся жінкам, яких обирав об’єктами свого злочинного посягання, працівником мережі супермаркетів «Фокстрот», «Ельдорадо» та «Таврія-В», після чого пропонував їм дисконтну картку на купівлю побутової техніки, продуктів харчування і лікарських засобів, а також повідомляв про участь в акції на отримання знижок, обов’язковою умовою перемоги в якої є поміщення в спеціальний конверт з логотипом акції якомога більшої суми грошей, що є в наявності у учасника акції, задля підтвердження платіжної спроможності. Після того, як ошукані жінки поміщали всі наявні в них гроші до конверту та передавали для опечатування, підозрюваний М. разом зі своїми співучасниками, відволікши увагу потерпілої особи, підміняли конверт з грошима на аналогічний по вигляду конверт з імітацією грошових коштів – нарізаним папером, який і повертали потерпілій, заволодівши у такій спосіб в період з 29.01.2018 року по 23.04.2018 року грошовими коштами потерпілих жінок на загальну суму 41 652 грн.    

В апеляційній скарзі, що була подана захисником підозрюваного, було поставлене питання про скасування ухвали місцевого суду та постановлення нової – про застосування до його підзахисного, якому довелося переїхати з окупованого м. Луганська до м. Одеси, більш м’якого запобіжного заходу у виді домашнього арешту.   

В ході апеляційного перегляду було встановлено, що наразі ухвалою Приморського районного суду м. Одеси обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно М. призначений до судового розгляду, в зв’язку з чим апеляційний суд закрив провадження за апеляційною скаргою захисника, зазначивши, що за таких обставин питання, пов’язані зі зміною, скасуванням або обранням запобіжного заходу мають вирішуватись під час судового розгляду судом першої інстанції в порядку ст. 311 КПК України.

 

За повідомленням прес-служби суду