Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВККСУ оголосила конкурси на 78 посад суддів Верховного Суду та 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду

02 серпня 2018, 18:13

Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурси на посади суддів Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду.  

Конкурс до Касаційних судів Верховного Суду оголошено на 78 посад, зокрема:

  • до Касаційного адміністративного суду – 26 посад;
  • до Касаційного цивільного суду – 23 посади;
  • до Касаційного господарського суду – 16 посад;
  • до Касаційного кримінального суду – 13 посад.

Конкурс до Вищого антикорупційного суду оголошено на 39 посад, з яких 12 посад суддів Апеляційної палати цього суду.

Подання документів триватиме з 8 серпня 2018 року по 14 вересня 2018 року в електронній та паперовій формі.

До участі у конкурсах запрошуються правники, які відповідають кваліфікаційним вимогам до кандидатів і мають намір особисто долучитися до процесів змін у країні. Як і під час першого конкурсу до Верховного Суду, стати суддями найвищого суду країни та антикорупційного суду зможуть судді всіх інстанцій, адвокати та науковці, зокрема:

  • у конкурсі до Верховного Суду – судді, адвокати, науковці та правники з сукупним стажем роботи на цих посадах від 10 років;
  • у конкурсі до Вищого антикорупційного суду – судді з п’ятирічним досвідом роботи, адвокати, науковці та правники із сукупним стажем на цих посадах – сім років.

З 24 липня 2018 року по 1 серпня 2018 року ВККСУ провела процедуру повідомлення намірів про участь у конкурсах до Верховного Суду та Вищого антикорупційного суду. Ця процедура має інформаційні цілі та не обмежує кандидатів у поданні заяв для участі в конкурсах. За підсумками реєстрації до Комісії надійшло 1624 повідомлення про наміри взяти участь у конкурсах, з них 842 – у конкурсі до Верховного Суду, 610 – до Вищого антикорупційного суду, та 172 – до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

«Конкурсні процедури до судів будуть схожі із етапами першого конкурсу до Верховного Суду. Кандидати пройдуть процедуру допуску, спеціальну перевірку, складуть тестування та практичне завдання, а також психологічні тести, співбесіди з психологами та членами ВККСУ і представниками українських громадських або міжнародних організацій», – зазначив Голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Нагадаємо, у межах процедури конкурсу до Вищого антикорупційного суду Комісія вже розпочала роботу над створенням Громадської ради міжнародних експертів, яка має сприяти ВККСУ встановлювати відповідність кандидатів у судді критеріям доброчесності та професійної етики. Пропозиції від міжнародних організацій Комісія очікує до 15 вересня 2018 року для того, щоб обрати найкращих кандидатів.

 

 
За повідомленням прес-служби ВККСУ