Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Замість хабаря лікар отримав штраф і судимість, - оголошено вирок суду

02 серпня 2018, 18:11

Криничанський районний суд Дніпропетровської області виніс вирок, за яким лікаря Криничанської райлікарні визнали винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом, одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення).

Як встановило слідство, чоловік, працюючи на посаді лікаря-терапевта Криничанської районної лікарні, був залучений до проведення медогляду громадян під час проведення призову тощо. У лютому цього року під час медогляду призовників він пообіцяв одному з громадян вплинути на членів призовної комісії Криничанського РВК, аби ті не призвали громадянина на строкову військову службу у Збройних Силах України. За свої послуги лікар попросив неправомірну вигоду у сумі 600 дол. США. Протягом квітня-травня 2018 року зловмиснику передали частину цих коштів у розмірі 7, 8 тис грн.

Суд призначив лікарю покарання у розмірі 25,5 тис грн (1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян) та позбавив  права обіймати будь-які посади у районній призовній комісії Криничанського району на період проведення призову громадян на строкову військову службу строком на два роки.

 

За повідомленням прес-служби суду