Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця та партнерство: представники Програми USAID завітали до суду  

02 серпня 2018, 16:00

Сьогодні до Київського районного суду міста Одеси завітали представники Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Керівник Програми Девід М.Вон, заступник керівника Наталія Петрова, юридичний радник Ольга Ніколаєва та старший перекладач Ірина Черненко обговорили з керівництвом суду та суддями наступні кроки з реалізації проекту «Онлайн-суд»  в Київському районному суді міста Одеси.

Девід Майкл Вон детально окреслив наступні етапи та найближчі перспективи у запровадженні проекту.

Голова суду Сергій Чванкін та судді Оксана Куриленко, Володимир Петренко, Геннадій Войтов, Ігор Борщов та Юлія Федулеєва висловили своє бачення та пропозиції, а також  звернули увагу на необхідності налагодженої роботи з Національною поліцією України – основним партнером суду в реалізації проекту.

Співробітники офісу Програми USAID «Нове правосуддя» також виявили бажання ознайомитися з організацією роботи в Київському районному суді міста Одеси.

Суддя Павло Прохоров та заступник керівника апарату Костянтин Крамаренко ознайомили співробітників офісу з роботою суду та провели екскурсію.

 Розпочали з кімнати прийому громадян, де їм розповіли про особливості подачі та реєстрацію позовних заяв в «Електронному суді».

Потім гості відвідали загальну, кримінальну, адміністративну та цивільну канцелярії, в яких вони ознайомились з процесом надходження та реєстрації документів в електронному форматі та змогли поставити свої запитання.

Велику увагу було приділено практичним аспектам роботи в системі «Електронний суд». Спеціаліст з інформаційних технологій Влад Голомбієвський поетапно продемонстрував, як прості громадяни можуть подавати до суду позовні заяви в електронній формі на прикладі заяви про розірвання шлюбу.

«Для того, щоб зареєструватися потрібно вказати ідентифікаційний номер платника податку, використовуючи електронно-цифровий підпис. В програмі є зразки необхідних документів, що значно спрощує громадянам доступ до правосуддя. Крім того, у особистому кабінеті ви можете побачити, з якими документами працювали  та що надсилали до суду», - додав спеціаліст.  

Крім цього, гості також змогли відвідати кабінет медіації, який працює в суді з 20 лютого 2018 року за підтримки Програми реформування сектора юстиції «Нове правосуддя» Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Медіатор поділилась першими успіхами. На сьогоднішній день вдалось примирити сторін у трьох справах. Вона також зазначила, що у більшості випадків звертаються у сімейних справах, які стосуються розлучення, аліментів та спадщини.

 

За повідомленням прес-служби суду