Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Верховного Суду надійшло повідомлення із проханням «приділити увагу» справі

02 серпня 2018, 16:31

1 серпня 2018 року до Вищої ради правосуддя надійшло повідомлення судді Верховного Суду Пєскова В’ячеслава Геннадійовича про втручання в його діяльність щодо здійснення правосуддя шляхом надіслання листа учасниками судового процесу

Суддя зазначає, що в провадженні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду перебуває справа за касаційною скаргою ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Нафтогазгеосервіс» на ухвалу господарського суду Київської області та постанову Київського апеляційного господарського суду у справі за позовом ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Нафтогазгеосервіс» до дочірнього підприємства «Науково-дослідний інститут нафтогазової промисловості» Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» про стягнення 39 192, 95 гривень інфляційних витрат за договором.

Суддя зазначає, що ухвалою Верховного Суду було прийнято рішення здійснити перегляд ухвали  господарського суду Київської області та постанови Київського апеляційного господарського суду в зазначеній справі в порядку письмового провадження без повідомлення учасників справи, витребувати матеріали справи, надати учасникам строк для подання відзиву на касаційну скаргу до 24 липня 2018 року.

30 липня 2018 року суддя Пєсков В.Г. отримав поштове повідомлення від керівника ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Нафтогазгеосервіс» з проханням «приділити максимальну увагу зазначеній справі, виправивши наявну у справі правову помилку».

Суддя також повідомив, що дійсно підтримував робочі стосунки з керівником Центру геолого-тематичних досліджень ВАТ «Укрнафта» під час перебування на посаді заступника начальника правового відділу ВАТ «Укрнафта».

Суддя Верховного Суду Пєсков В.Г. вважає, що направлення йому як одному з суддів-членів колегії листа такого змісту є втручанням у здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України