Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чечельницький районний суд Вінницької області налагоджує комунікацію із представниками місцевих ЗМІ

02 серпня 2018, 09:06

Всі ми пам’ятаємо ті часи, коли суд асоціювався з чимось страшним, потаємним, часто незрозумілим для пересічного громадянина, а судова діяльність – такою, що здійснюється за «величезною ширмою».

Однак часи змінюються, змінюється і стратегія розвитку та комунікації судових установ, сподіваюсь змінюється і сприйняття суспільством судової діяльності. Сьогодні суди, зокрема і Чечельницький районний суд Вінницької області, презентують себе як повністю відкриті для громадськості установи, без жодних секретів  та таємниць. Будь-яке рішення, що приймається суддею є загальнодоступним для всіх бажаючих в Єдиному державному реєстрі судових рішень, в суді проводяться Дні відкритих дверей для школярів, квест-ігри, круглі столи та інше.

Сьогодні комунікація судової влади із ЗМІ настільки важлива, як і професійна діяльність суддів. Не буде повної довіри до судової влади, поки ми не надамо суспільству можливість зрозуміти, що судова система повернулася до людей обличчям і працює виключно для суспільства. Суди зараз є відкритими настільки, наскільки можуть собі це дозволити.

На робочій зустрічі керівника апарату Чечельницького районного суду Лемця С.П. та головного редактора районної газети «Чечельницький вісник» Шабельник Л.В. обговорено ці та інші питання співпраці, а також можливість створення майданчику (колонки) для висвітлення в районній газеті діяльності Чечельницького районного суду, актуальної інформації про резонансні справи та роз’яснення законодавства.

 

За повідомленням прес-служби суду