Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступник голови ККС ВС Валентина Щепоткіна взяла участь у семінарі для суддів першої та апеляційної інстанцій Херсонської області

01 серпня 2018, 16:56

20 липня 2018 року заступник голови Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду Валентина Щепоткіна взяла участь як спікер у семінарі з питань застосування положень Кримінального процесуального кодексу України на тему «Вироки на підставі угод, проблеми та шляхи їх вирішення».

Учасники семінару мали можливість обговорити актуальні питання судової практики у кримінальних провадженнях на підставі угод, зокрема: загальний порядок судового провадження на підставі угоди; ініціювання та укладення угоди; обставини, що мають враховуватися прокурором при укладенні угоди про визнання винуватості; зміст угоди про примирення та про визнання винуватості; вироки на підставі угоди; наслідки укладення та затвердження угоди і її невиконання.

На семінарі серед важливих напрямів роботи всіх касаційних судів назвали забезпечення єдності судової практики, оскільки це одне з ключових завдань Верховного Суду.

Також ішлося про покращення механізмів узагальнення судової практики та забезпечення однакового застосування норм права судами першої та апеляційної інстанцій.

Семінар проходив на базі Апеляційного суду Херсонської області за участю суддів першої та апеляційної інстанцій, прокурорів, слідчих та захисників у кримінальних провадженнях.

 

За повідомленням прес-служби суду