Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд справи щодо повернення в державну власність земельних ділянок Пулинського лісгоспу відкладено на 18 вересня 2018 року

01 серпня 2018, 09:59

     31 липня 2018 року Апеляційним судом Житомирської області був відкладений розгляд апеляційної скарги прокурора по цивільній справі за позовом Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської обласної ради, дочірнього підприємства «Пулинський лісгосп АПК» Житомирського обласного комунального агролісогосподарського підприємства «Житомироблагроліс» Житомирської обласної ради до Житомирської районної державної адміністрації, Крупович Людмили, Савиченко Ольги та інших (57 осіб) у зв’язку з неявкою відповідачів, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового розгляду. Наступне судове засідання по даній цивільній справі призначене на 14:30 18 вересня 2018 року.

 

    Нагадаємо, що 28 березня 2017 року Апеляційний суд Житомирської області у відкритому судовому засіданні відхилив апеляційну скаргу заступника прокурора Житомирської області та залишив без змін рішення Житомирського районного суду Житомирської області від 16 серпня 2016 року, яким було відмовлено в задоволенні позову прокурора Житомирського району Житомирської області про визнання недійсними розпоряджень, державних актів на право власності на земельні ділянки та скасування їхньої державної реєстрації, витребування земельних ділянок із чужого незаконного володіння.

    Судові рішення судів першої та апеляційної інстанцій були оскаржені прокуратурою в касаційному порядку. 13 червня 2018 року Верховний Суд розглянув дану касаційну скаргу в порядку спрощеного позовного провадження та своєю постановою частково її задовольнив, скасувавши ухвалу Апеляційного суду Житомирської області від 28.03.2018 та передавши справу до Апеляційного суду Житомирської області на новий судовий розгляд.

     Усі сторони судового процесу були належним чином повідомлені Апеляційним судом Житомирської області про дату, час та місце судового засідання по справі. На жаль, з невідомих суду причин відповідачі по справі не з’явилися, що стало перешкодою для початку судового розгляду. З цієї причини та з урахуванням відпусток колегії суддів розгляд справи відкладений на 18 вересня 2018 року.

За повідомленням прес-служби суду