Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сім підозрюваних у вимаганні у автоперевізників плати утримуватимуться під вартою

30 липня 2018, 18:14

Слідчим суддею Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області було продовжено запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою семи особам, що підозрюються у вчиненні злочину передбаченого  ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання, вчинене групою осіб). 

Санкція ч. 2 ст. 189 КК України передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Чоловіки підозрюються незаконному отриманні грошових коштів від усіх водіїв маршрутних автобусів, які здійснюють пасажирські перевезення з автовокзалу №5 м. Хмельницького Хмельницькій області.

Побори у 25 грн брали за кожен в’їзд на територію вищевказаного автовокзалу, посадку та висадку пасажирів. 

За даними слідства вказана група осіб називала себе громадською організацією «Сила Правди», а в подальшому створила нову громадську організацію «Сила і Правда».

Суд  також визначив розмір застави, який може внести кожен із підозрюваних та одночасно визначив перелік обов’язків, що зобов’язані будуть виконувати підозрювані у разі  внесення такої суми. Розмір застави визначався для кожного із чоловіків індивідуально, з врахуванням положень чинного законодавства,  особи підозрюваного, майнового стану та фактичних обставин кримінального провадження.

Суд звертає увагу, що відповідно до статті 183 КПК України, визначення суми застави при постановленні  ухвали про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою є обов’язком судді.

Крім того, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За повідомленням прес-служби суду