Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Догарєва І.О. повідомляє, що на її рішення у справі намагаються вплинути

24 липня 2018, 14:25

Суддя Арбузинського районного суду Миколаївської області Догарєва Ірина Олегівна поінформувала Вищу раду правосуддя про зловживання учасника судового процесу правом на відвід та його погрози звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у разі прийняття неприйнятного для нього судового рішення.

Так, суддя повідомляє, що 15 червня 2018 року особа звернулася до суду зі скаргою на бездіяльність прокурора Арбузинського відділу Первомайської місцевої прокуратури, яка полягає у невнесенні відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з приводу невиконання слідчим Арбузинського слідчого відділу Братського відділу поліції ГУ НП в Миколаївській області ухвали слідчого судді, якою останнього зобов’язано розглянути клопотання.

Під час розгляду зазначеної справи учасник заявив низку, на думку судді Догарєвої І.О., безпідставних відводів їй та прокурору з метою затягування кримінального провадження.

Зокрема, особа висловлювала як на адресу судді, так і колегії суддів апеляційного суду Миколаївської області звинувачення у винесенні неправосудної ухвали від 27 червня 2018 року, у порушеннях під час визначення автоматизованою системою документообігу суду слідчого судді, а також погрози, що за його ініціативою рішення судді буде предметом розгляду Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Мотивуючи вимоги своєї скарги, особа в подальшому заявляла, що будь-яке рішення, окрім рішення щодо внесення відомостей про вчинення злочину до Єдиного реєстру досудових розслідувань за результатом розгляду його заяви, прийняте в тому числі суддею, є злочином.

Суддя вважає, що з огляду на неодноразові твердження про вчинення злочинів суддями Арбузинського районного суду Миколаївської області, працівниками прокуратури та поліції Арбузинського району, суддями апеляційного суду Миколаївської області в судовому засіданні та численні заяви до правоохоронних органів про вчинення цими особами злочинів зазначена заява, висловлена в судовому засіданні, є намаганням вплинути на її рішення у справі, яка розглядається, та втручанням у здійснення правосуддя, що потребує відповідного реагування з боку державних органів.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України