Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова А.А. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

24 липня 2018, 13:22

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк повідомив, що до Вищої ради правосуддя 19 липня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 17 липня 2018 року про продовження строку тимчасового відсторонення судді Бабушкінського  районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як зазначено у клопотанні, 4 квітня 2018 року детективами Національного антикорупційного бюро України розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо судді Леонова А.А., 29 травня 2018 року в установленому законом порядку складено та вручено судді Леонову А.А. повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою статті 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 7 червня 2018 року Леонова А.А. тимчасово, до 29 липня 2018 року, відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Постановою керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 20 липня 2018 року досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо судді Леонова А.А.  продовжено до 29 серпня 2018 року.

У клопотанні заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. зазначено, що сторона обвинувачення не мала можливості забезпечити досягнення всіх цілей, заради яких було застосовано тимчасове відсторонення судді Леонова А.А. від здійснення правосуддя, іншими способами протягом дії попереднього рішення Вищої ради правосуддя від 7 червня 2018 року з об’єктивних причин: через тривалі строки проведення експертиз та розсекречування матеріальних носіїв інформації, у зв’язку з відмовою осіб від надання показань на підставі статті 63 Конституції України, внаслідок чого необхідно здійснити інші слідчі дії, наведені у клопотанні.

Водночас у клопотанні зазначено, що підстави для тимчасового відсторонення судді Леонова А.А. від здійснення правосуддя продовжують існувати.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка, представника Генеральної прокуратури України – прокурора першого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Віталія Гречишкіна, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити, продовжити до 29 серпня 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська Леонова Андрія Анатолійовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прес-центр судової влади України