Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чотири роки позбавлення волі – таке покарання призначив суд сумчанину, який торік на смерть збив хлопчика

23 липня 2018, 15:45

 Вироком Сумського районного суду Сумської області від 19 липня 2018 року визнано винним громадянина Ш. за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого) КК України та засуджено до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом строком  на 3 роки, який торік насмерть збив 8-річного хлопчика. 
Інформаційно: 14 травня 2017 року, близько 12 години 15 хвилин громадянин Ш., керуючи технічно несправним автомобілем, на ділянці 149 км автодороги «Батурин-Конотоп-Суми» у напрямку до м. Суми по вул. Центральна в смт. Степанівка, Сумського району, Сумської області, в районі перехрестя нерівнозначних доріг, порушив вимоги п. 1.7, 12.3, 12.4 Правил дорожнього руху, внаслідок чого допустив наїзд на велосипедиста – хлопчика 8 років,  який у порушення вимог п. 16.11 Правил дорожнього руху, рухався на велосипеді марки «Тиса», справа наліво відносно напрямку руху автомобіля не надав перевагу в русі, виїхав із другорядної дороги на проїзну частину головної автодороги «Батурин – Конотоп-Суми» та зупинився на ній.

Внаслідок ДТП хлопчик отримав значні травми – закриту тупу травму головного мозку у вигляді крововиливів під мозкові оболонки та забою головного мозку, від яких дитина померла у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії Сумської обласної клінічної лікарні 18 травня 2017 року.

Признаючи покарання, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, обставини та характер вчинення кримінального правопорушення обвинуваченим, особу винного, його характеризуючі дані, те, що має на утриманні матір; активне сприяння розкриттю злочину, як обставини, що пом'якшують покарання, відсутність обставин, що обтяжують покарання, та  вважає за необхідне призначити йому покарання у виді позбавлення волі у межах санкції ч. 2 ст. 286 КК України з позбавленням права керувати транспортними засобами, яке буде необхідним і достатнім для виправлення та попередження нових злочинів.

Вирок суду направлено до ЄДРСР (справа № 587/3555/17)

На даний час вирок не набрав законної сили

 

За повідомленням прес-служби суду