Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Міловського районного суду Луганської області Шовкун В.О. повідомив про втручання з боку голови РДА

23 липня 2018, 15:26

Голова Міловського районного суду Луганської області Шовкун Володимир Олександрович повідомляє, що у провадженні судді Чехова С.І. перебуває цивільна справа за позовом органу опіки та піклування Міловської районної державної адміністрації Луганської області про позбавлення батьківських прав стосовно малолітніх дітей. На сьогодні судовий розгляд справи триває.

6 липня 2018 року до Міловського районного суду Луганської області надійшов лист Міловської районної державної адміністрації Луганської області від 5 липня 2018 року, адресований голові.

Як повідомляє суддя, у листі голова Міловської РДА Луганської області вказує, що судовий розгляд у зазначеній цивільній справі триває більш ніж шість місяців, у зв’язку з чим просить голову суду Шовкуна В.О. вжити заходів щодо розгляду справи по суті.

При цьому голова Міловської районної державної адміністрації Луганської області зазначає про право звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у разі незадоволення вимог, викладених у листі.

Голова Міловського районного суду Луганської області Шовкун В.О. вважає, що вказані обставини свідчать про протиправне втручання в діяльність судового органу з боку голови Міловської районної державної адміністрації Луганської області, спробу здійснити тиск на суд, що тягне за собою обов’язок звернутися із відповідним повідомленням до ВРП та Генерального прокурора України.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України