Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд апеляційної скарги у справі «2 травня» відкладено на 6 серпня 2018 року

23 липня 2018, 15:08

У провадженні Апеляційного суду Миколаївської області знаходиться кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора відділу прокуратури Одеської області Купріної І.В. на вирок Іллічівського міського суду Одеської області від 18 вересня 2017 року відносно Альошина О.А., Власенка В.С., Глізнуци С.А., Грищука Є.В., Гулія Є.Б., Дзюбенка О.О., Довженкова С.О., Ємелянова М.І., Зайцева О.І., Зібницького В.В., Ковшова П.В., Корчинського С.М., Мефьодова Є.І., Михайлова В.Г., Романюка В.В., Рудика С.М., Сакаукова М.В., Шапки О.В., яким останніх виправдано за ч.2 ст. 294 КК України, та Суханова О.М. виправдано за ч.2 ст.294, ч.2 ст.263 КК України, у зв'язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими.

Сьогодні, 23 липня 2018 року о 10.00 год., відбулося чергове засідання у даній справі. Судове засідання провадилося у режимі відеоконференції та частина учасників судового процесу знаходилися в Апеляційному суді Одеської області.   

Однак, розпочати розгляд справи по суті колегії суддів апеляційного суду Миколаївської області у складі головуючого М.П. Міняйла, суддів Н.В. Чебанової-Губарєвої та О.В. Куценко не вдалося, оскільки в судове засідання з 19 виправданих осіб прибуло лише 4 особи.

Так, відповідно до ч.4 ст. 401 КПК України обвинувачений підлягає обов’язковому виклику в судове засідання для участі в апеляційному розгляді, якщо в апеляційній скарзі порушується питання про погіршення його становища або якщо суд визнає обов’язковою його участь, а обвинувачений, який утримується під вартою, - також у разі, якщо про це надійшло його клопотання.

Оскільки в апеляційній скарзі прокурор ставиться питання про погіршення становища виправданих, а саме: прокурор вважає, що вирок суду першої інстанції яким їх виправдано за вказаними вище статтями КК України у зв’язку з недоведеністю, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченими - скасувати, то їх участь у апеляційному провадженні є обов’язковою. Тому прийнято рішення про перенесення розгляду справи на 10.00 год., 06 серпня 2018 року для виклику і прибуття всіх учасників провадження до апеляційної інстанції.

За повідомленням прес-служби суду