Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступникові голови Кам’янсько-Дніпровської міськради обрано запобіжний захід

23 липня 2018, 13:13

Орджонікідзевським районним судом м. Запоріжжя розглянуто клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу стосовно заступника голови Кам'янсько-Дніпровської міської ради. Посадовця підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»), а саме – отримання неправомірної вигоди у сумі 2 тис. доларів США.

Дослідивши матеріали клопотання та заслухавши думки сторін, суд ухвалив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

На виконання вимог ч. 3 ст. 183 КПК України («Тримання під вартою»), слідчим суддею встановлено заставу – 160 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 281 920 грн.

В разі внесення підозрюваним застави, на останнього покладаються такі обов’язки, визначені ст. 194 КПК України:

- прибувати на виклик до слідчого, в провадженні якого знаходяться матеріали кримінального провадження, прокурора, суду, залежно від стадії кримінального провадження;

- не відлучатись з Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утриматися від спілкування зі свідками у даному кримінальному провадженні;

- за наявності здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд із України та в’їзд в України.

Про обставини затримання посадовця раніше повідомлялося на сайті Прокуратури Запорізької області.

 

За повідомленням прес-служби суду