Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 23 – 27 липня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес  

23 липня 2018, 09:16

13.00 година 23 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього в. о. директора філії ПАТ «ДПЗКУ» «Буринський елеватор» Я., обвинуваченого за ч. 2 ст. 364 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/768/17.

Для інформації: особа обвинувачується у зловживанні владою або службовим становищем, тобто умисному, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди іншою фізичною або юридичною особою, використання службовою особою влади і службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки інтересам юридичної особи.

 

11.00 година 24 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина С., обвинуваченого в незаконному придбанні, перевезенні та зберіганні з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів та в закінченому замасі на контрабанду цих речовин.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1093/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що восени 2017 року в мережі Інтернет замовив і отримав у одному з відділень ТОВ «Нова пошта» з метою збуту в м. Москва 11 упаковок по 100 таблеток у кожній упаковці «Метандієнон» та 7 упаковок по 10 ампул у кожній упаковці «Нандролон Деканоат». 12 квітня 2018 року останній перевіз з м. Суми до пункту пропуску «Рижівка» митного поста «Білопілля» зазначені препарати, обрав спрощений режим митного контролю «зелений коридор», під час проходження якого умисно не повідомив працівників митниці про приховані в особистих речах препарати.

Особа обвинувачується у вчиненні злочинів передбачених:

- ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 КК України – закінчений замах на контрабанду сильнодіючих речових;

- ч. 4 ст. 321 КК України – незаконне придбання, перевезення, зберігання з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах.

 

13.00 година 25 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього начальника кримінальної міліції Білопільського РВ УМВС України в Сумській області Г., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України, та колишнього старшого оперуповноваженого сектору карного розшуку Білопільського РВ УМВС України в Сумській області Є., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 365 КК. У судовому будуть досліджуватися докази.

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1408/15-к.

Для інформації: особи обвинувачуються в тому, що вимагали та одержали неправомірну вигоду за не притягнення до кримінальної відповідальності.

Крім того, Є. обвинувачується в тому, що в приміщенні Білопільського РВ УМВС України в Сумській області спричинив особі, яка підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 186 КК України (грабіж), легкі тілесні ушкодження.

 

10.00 година 26 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно відносно громадянина Ф., обвинуваченого в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/718/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з мотивів особистої неприязні, умисно наніс своєму діду не менше 13 ударів руками, ногами, металевою кочергою та іншими невстановленими в ході слідства тупими твердими предметами, від чого останній помер на місці події (ч. 1 ст. 115 КК України).

Крім того, Ф. також обвинувачується в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Санкція ч. 1 ст. 115 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

 

10.00 година 27 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина С., обвинуваченого в умисному заподіянні працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (ч. 2 ст. 345 КК України).

Головуючий суддя – Кліщ О.В.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/918/17.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що під час виконання старшим сержантом поліції Путивльського ВП службових обов’язків, зірвав у останнього з ременя палкотримач з гумовим кийком і наніс ним 1 удар по правій нозі сержанта. Крім того, С. також наніс удар рукою в область лівого вуха сержанта, від чого останній впав на асфальт, пошкодив шкіру на руках і формений одяг.

Санкція ч. 2 ст. 345 КК України передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.

 

10.00 година 27 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно директора обласного комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» Д., обвинуваченого за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/6171/17-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи директором ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств», своїми умисними діями, зловживаючи своїм службовим становищем, розтравив майно зазначеної школи, а саме: 14595 грн. 82 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Крім того, підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 16 квітня по 21 вересня 2012 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.

Також, повторно розтратив грошові кошти ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» у сумі 16346 грн. 85 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно.

Крім цього, повторно підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 23 квітня по 01 жовтня 2014 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.

За повідомленням прес-служби суду