Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Приморський районний суд м. Одеси спростовує недостовірну інформацію, оприлюднену на сайті «Антикор»

20 липня 2018, 13:40

17 липня 2018 року у інтернет виданні «Антикор – национальный антикорупционный канал» у публікації під назвою «Одесская общественность возмущена действиями председателя суда Сергея Кичмаренко» була оприлюднена інформація про діяльність Приморського районного суду м. Одеси та його суддів, що містить недостовірні факти.

Так, автор публікації «Автор: Владимир Ковтуненко» звинуватив Голову суду та суддів у вчиненні низки корупційних злочинів, втручанні в роботу автоматизованої системи документообігу, навмисному порушені норм законодавства під час розгляду окремих справ.

Вказані звинувачення ні на чому не ґрунтуються та не відповідають дійсності. Будь-яких достовірних фактичних даних в публікації не наведено. Автор публікації не придоставив жодних доказів, а інформація суперечить сама собі.  

В своєї діяльності представники засобів масової інформації повинні керуватися, передусім, положеннями Конституції України, суворо дотримуватися норм чинного законодавства та кодексом журналістської етики, який свідчить, що факти, судження та припущення мають бути чітко відокремлені одне від одного. Неприпустимим є розповсюдження інформації, що містить упередженість чи необґрунтовані звинувачення.

Прецеденти неприхованого тиску на суддів набирають масовий та системний характер, що виразилися у відвертому публічному знущанні над судовою владою та законами України.

Такі публікації гостро негативно впливають на сприйняття та авторитет судової влади в суспільстві та призводять до викривлення професійної діяльності суддів, оскільки не містять доказів, є «голослівними» та ні на чому не ґрунтуються.

Прес-служба  вкотре звертається до представників ЗМІ з вимогою використовувати у підготовці публікацій лише провірені факти, та не поширювати суб’єктивні необґрунтовані факти.  А також уточнювати інформацію або надавати суду можливість уточнювати інформацію, яка не відповідає дійсності.  

 

За повідомленням прес-служби суду