Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Хмельницької області констатував неможливість відключення від центрального опалення окремого приміщення у будинку

20 липня 2018, 12:09

Апеляційний суд Хмельницької області підтримав позицію першої інстанції у справі щодо визнання розірваним договору про надання послуг з теплопостачання. Хмельницький міськрайонний суд відмовив власниці магазину в задоволенні таких вимог.

Суди покликались на Наказ Міністерства з питань житлово-комунального господарства України №169 від 06.11.2007, відповідно до якого окремі квартири (житлові приміщення) не можна відключати від мереж центрального опалення та гарячого водопостачання. Допускається лише відключення житлового будинку в цілому.

“Відмовляючи у позові, суд першої інстанції обґрунтовано виходив з відсутності підстав для визнання розірваним договору про надання послуг з теплопостачання, оскільки обов’язкова умова розірвання договору (наявність технічної можливості припинення постачання теплової енергії в приміщення споживача у відповідності до діючих нормативно-правових актів з питань надання послуг з теплопостачання ) відсутня ”, - зазначено у постанові апеляційного суду.

Тож у цій справі суд не задовольнив вимогу визнати розірваним договір з теплопостачальним підприємством, оскільки позивачка не довела існування технічної можливості припинити постачання тепла до її приміщення.

За повідомленням прес-служби суду