Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваним у скоєнні особливо тяжких злочинів продовжено строк тримання під вартою  

20 липня 2018, 10:44

  

       Слідчим суддею було розглянуто та задоволено 7 клопотань  військової прокуратури Південного регіону України. Підозрюваним у створенні злочинної організації з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, серед яких є працівники місцевої поліції,   продовжено строк тримання під вартою та домашнього арешту.  Також суд визначив розмір грошової суми, що є достатньою для внесення її як застави – він склав від 1 до 15  мільйонів гривень.

          Розгляд клопотань було ускладнено через подання підозрюваними численних відводів прокурору, захиснику та слідчому судді. Через це розгляд затягнувся до 21 години.

           Останнє із восьми клопотань буде розглянуто сьогодні.

       Вищезазначені клопотання були направлені до  Жовтневого районного суду  м.  Дніпропетровська. Але у зв’ язку з відсутністю працюючих слідчих суддів утворити склад суду для розгляду клопотань неможливо. А відтак Апеляційним судом Дніпропетровської області було задоволено подання суду про визначення підсудності для здійснення судового розгляду клопотань. Ухвалою Апеляційного суду Дніпропетровської області клопотання були направлені до Самарського районного суду м. Дніпропетровська.

       Загалом учора  суддями Самарського районного суду м. Дніпропетровська було розглянуто 22 кримінальні справи, серед яких 9 клопотань про продовження строку тримання під вартою та домашнього арешту, 6 колегій суддів по розгляду справ з вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів та справи за участю присяжних.

 

За повідомленням прес-служби суду