Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Старокостянтинові суд виніс вирок обвинуваченому в ДТП з тяжкими наслідками

13 липня 2018, 17:53

Старокостянтинівський районний суд визнав винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжкі тілесні ушкодження (ч.2 ст.286 КК України) чоловіка, що торік у листопаді в Старокостянтинові на авто збив трьох пішоходів, та позбавив його на 3 роки волі й на 2 роки – права кермувати.  

Як ідеться у вироку суду, обвинувачений, порушивши правила дорожнього руху, на швидкості 60 км/год наїхав автівкою на трьох пішоходів, що якраз переходили дорогу на нерегульованому переході. У результаті дві жінки отримали тяжкі тілесні ушкодження, небезпечні для життя, а чоловік, котрий ішов з ними – легкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні водій свою вину визнав, розкаявся і пояснив, що пішоходи вийшли на проїжджу частину зненацька, він почав гальмувати, але слизька дорога не дала можливості зупинити автомобіль.

«Ті обставини, що Ч.  раніше не судимий, по місцю проживання характеризується позитивно, має на утримання двох малолітніхдітей, наявність обставин, що пом’якшують його покарання, відсутність обставин, що обтяжують його покарання є підставою для призначення йому покарання ближче до мінімальної межі санкції ч.2 ст.286 КК України», – робить висновок суд.

Вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційного суду області.

За повідомленням прес-служби суду