Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Марганецького міського районного суду Дніпропетровської області Тананайська Ю.А. повідомляє про інформаційний тиск з боку громадської організації «Стоп корупції»

13 липня 2018, 16:18

У провадженні судді перебуває клопотання слідчого Марганецького відділу поліції та прокурора Марганецького відділу Нікопольської місцевої прокуратури про надання тимчасового доступу до документів, про проведення обшуку в кримінальних провадженнях, у тому числі за заявами громадської організації «Стоп корупції».

Тананайська Ю.А. вказує, що 16 та 29 червня 2018 року на сайтах «Марганецький очевидець», «Стоп корупції» розміщено статті, у яких дається оцінка діям судді, вживаються некоректні вислови з метою формування у громадськості некоректних думок про суддю та діяльність Марганецького міського районного суду Дніпропетровської області, зазначають про її упередженість на користь певних осіб.

Також суддя інформує, що на сайті «Марганецький очевидець» 4 червня 2018 року опубліковано статтю «Активісти і депутати будуть спільно боротися із свавіллям у Марганці» з відеозаписом виступу координатора громадської організації «Стоп корупції», де він повідомляє, що «у зв’язку з їхніми питаннями до керівництва було змінено керівників поліції та прокуратури, в місті Києві, на жаль, не так просто змінити керівництво суду».

Суддя пов’язує такі дії осіб з постановленням нею виправдувального вироку 12 червня 2017 року, який залишено без змін апеляційною інстанцією 11 жовтня 2017 року в кримінальному провадженні за частиною першою статті 171 Кримінального кодексу України, у якому потерпілою була журналіст ТОВ «Інформаційне агентство «Стоп Корупції ТВ».

Суддя Марганецького міського районного суду Дніпропетровської області Тананайська Ю.А. вважає, що поширенням таких відомостей через засоби масової інформації на неї чиниться тиск, що є втручанням у діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

 

Прес-центр судової влади України