Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у розбійному нападі в місті Кілії

13 липня 2018, 15:24

Слідчим суддєю Кілійського районного суду Одеської області  Манжос Н.В. розглянуто клопотання слідчого СВ Кілійського ВП Ізмаїльського ВП ГУНП в Одеській області, за погодженням з прокурором Ізмаїльської місцевої прокуратури Одеської області, та  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, чоловіку, який обвинувачується у груповому розбійному нападі, при затриманні в якого виявилась граната Ф-1 з запалом.

 У серпні 2016р. зловмисник разом зі своїми спільниками влаштували засідку в місті Кілії біля будинку чоловіка, який займався обміном валюти. Коли потерпілий вранці виїхав з двору на велосипеді, зловмисники деякий час переслідували його на автомобілі, потім напали, побили і поранили з пістолета в руку. Після злочинці заволоділи сумкою, в якій знаходилося 150 000 тисяч гривень, і зникли.

Одного зі спільників правоохоронці затримали невдовзі після вчинення злочину. Вироком суду його  було засуджено до позбавлення волі. Інших було оголошено у розшук.

 Затриманий, раніше судимий за вбивство злочинець два роки перебував у розшуку поліцією Чернігівській області за розбій та вимагання, 37-річному рецидивісту, вдавалося тривалий час переховуватися від органів слідства.

 За скоєний злочин за  ч.2 ст.187 (разбой) Кримінального кодексу України, санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років та відповідно до ст.12 КК України відноситься до  тяжкого злочину та  ч. 1 ст.263 (незаконное обращение с оружием, боевыми припасами или взрывчатыми веществами) санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

  

 За повідомленням прес-служби суду