Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Справи, які розглядатимуться Білопільським районним судом Сумської області протягом 16 – 20 липня 2018 року та можуть становити суспільний інтерес  

13 липня 2018, 15:22

11.00 година 16 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього начальника відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону К., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №584/218/16-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи начальником відділу прикордонної служби «Нова Слобода» Сумського прикордонного загону, будучи працівником правоохоронного органу та службовою особою, яка займає відповідальне становище, на яку покладено виконання організаційно-розпорядчих функцій, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого збагачення, вимагав та отримав від громадянина України неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів в сумі 1000 доларів США, чим вчинив одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду дії з використанням наданої їй влади та службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди.

 

14.00 година 16 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього оперуповноваженого відділу боротьби з етнічними організованими злочинними групами і злочинними організаціями з міжнародними зв’язками УКР УМВС України в Сумській області Г., обвинуваченого за ч. 3 ст. 368 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/109/16-к.

Для інформації: особа обвинувачується в одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням цієї вигоди у значному розмірі від Х. і повторному одержанні неправомірної вигоди, поєднаної з вимаганням неправомірної вигоди у значному розмірі від Я.

 

14.00 година 17 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина Ф., обвинуваченого в умисному вбивстві.

Головуючий суддя – Кліщ О.В., судді - Терещенко О.І., Свиргуненко Ю.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №574/718/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що перебуваючи в стані наркотичного сп’яніння, з мотивів особистої неприязні, умисно наніс своєму діду не менше 13 ударів руками, ногами, металевою кочергою та іншими невстановленими в ході слідства тупими твердими предметами, від чого останній помер на місці події (ч. 1 ст. 115 КК України).

Крім того, Ф. також обвинувачується в незаконному придбанні, виготовленні та зберіганні наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

 

10.30 година 18 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно директора обласного комунального закладу Сумської обласної ради «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» Д., обвинуваченого за ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України. У судове засідання викликані свідки.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №592/6171/17-к.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що будучи директором ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств», своїми умисними діями, зловживаючи своїм службовим становищем, розтравив майно зазначеної школи, а саме: 14595 грн. 82 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Крім того, підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 16 квітня по 21 вересня 2012 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.

Також, повторно розтратив грошові кошти ОКЗ СОР «Сумська обласна дитячо-юнацька спортивна школа єдиноборств» у сумі 16346 грн. 85 коп., чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 191 КК України, тобто розтрату чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно.

Крім цього, повторно підписав і скріпив печаткою установи офіційні документи із завідомо неправдивими відомостями стосовно виконання інструктором-методистом посадових обов’язків з 23 квітня по 01 жовтня 2014 року, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України, тобто службове підроблення.

 

13.00 година 18 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно колишнього завідувача сектору підтримки клієнтських операцій відділу роздрібних продажів відділення АБ «Укргазбанк», обвинуваченого за:

- ч. 4 ст. 191 КК України – привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно у великих розмірах;

- ч. 2 ст. 366 КК України – службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки;

- ч. 1 ст. 209 КК України – легалізація доходів, одержаних завідомо злочинним шляхом.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/1994/17.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що працюючи на посаді завідувача сектор підтримки клієнтських операцій відділу роздрібних продажів відділення АБ «Укргазбанк», оформлював кредитні справи на клієнтів банку без відома останніх, відкривав кредитні лінії, активізував картки та заволодівав грошовими коштами, які переводив на свою зарплатну картку.

 

14.00 година 19 липня 2018 року - кримінальне провадження відносно громадянина Г., обвинуваченого за ч. 3 ст. 369 КК України – пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище за вчинення нею дій в його інтересах з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Головуючий суддя – Терещенко О.І.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за №573/707/18.

Для інформації: особа обвинувачується в тому, що 28 березня 2018 року близько 10 години Г. прибув до Білопільського відділення поліції Сумського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, де в службовому кабінеті висловив пропозицію щодо надання грошових коштів за те, що слідчий прийме завідомо незаконне рішення про припинення кримінального переслідування та закриє розпочате відносно нього кримінальне провадження за ч. 1 ст. 191 КК України, та у подальшому надав слідчому неправомірну вигоду в сумі 5000 грн., поклавши гроші всередину службового блокноту, що лежав на робочому столі працівника поліції.

 

За повідомленням прес-служби суду