Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд залишив без зміни вирок суду у справі про вбивство мешканця с. Новобогданівка  

12 липня 2018, 16:31

12 липня 2018 року Апеляційний суд Миколаївської області розглянув апеляційні скарги обвинувачених Мушика І.І. та Танасюка В.І на вирок Заводського районного суду м. Миколаєва від 16 серпня 2017 року.

Ухвалою Апеляційного суду Миколаївської області від 12 липня 2018 року вказаний вирок залишено без зміни, а апеляційні скарги обвинувачених без задоволення.

За вироком Заводського районного суду м. Миколаєва від 16 серпня 2017 Мушика Івана Івановича та Танасюка Віталія Івановича  визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого п. 12 ч. 2 ст. 115  КК України та кожному з них остаточно призначено покарання  у виді  позбавлення волі строком на 15 років.

Так, судом першої інстанції встановлено, що 29 серпня 2016 року близько 20:00 години, Мушик І.І. та  Танасюк В.І. перебували у приміщені дачного будинку у Миколаївському районі Миколаївської області, де розпивали алкогольні напої.

Через деякий час, до вищевказаного будинку прийшов Громченко В.О., який разом з останніми почав розпивати алкогольні напої. В ході спільного розпиття спиртних напоїв розпочалася сварка між Мушиком І.І. та Громченком В.О. В ході цієї сварки у Мушика І.І. та Танасюка В.І. виник умисел на вбивство Громченка В.О.

Реалізуючи свій умисел,  Мушик І.І. почав спричиняти тілесні ушкодження Громченку  В.О та до дій якого приєднався Танасюк В.І. і також почав наносити удари потерпілому в область голови та тулуба, в наслідок чого останній  знепритомнів.

Побоюючись бути викритими, Мушик I.І. та Танасюк В.І винесли тіло Громченка В.О. до берегу річки Південний Буг.

Під час транспортування тіла потерпілого до річки, останній прийшов до тями. Не зважаючи на це, Мушик І.І. та Танасюк В.І. вирішили довести раніше виниклий в них умисел , направлений на позбавлення життя Громченка В.О., до кінця, та з цією метою вони затягнули тіло Громченка В.О. у воду, де руками, та за допомогою шнурка, який вони накинули на шию Громченка В.О., стиснули дихальні шляхи, занурювали голову Громченка В.О. у воду до того часу, доки останній перестав подавати ознаки життя. Смерть Громченка В.О. настала  від механічної асфіксії в результаті утоплення у воді.

30 серпня 2016 року біля с.Новобогданівка у річці Південнй Буг було знайдено тіло чоловіка, яким виявився потерпілий Громченко В.О.

 За повідомленням прес-служби суду