Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Перша в Україні приставна похила підіймальна платформа для людей з інвалідністю введена в експлуатацію в апеляційному суді Івано-Франківської області  

11 липня 2018, 10:09

10 липня 2018 року в Апеляційному суді Івано-Франківської області відбулась прес-конференція «Покращення умов доступності людей з інвалідністю до приміщення суду».

Голова Апеляційного суду Івано-Франківської області Богдан Гриновецький повідомив представників ЗМІ про введення в експлуатацію приставної похилої підіймальної платформи для людей з інвалідністю.

Окрім цього, голова суду зазначив, що вже ведуться ремонтні роботи по облаштуванню відповідно до стандартів туалетної кімнати для людей з інвалідністю.

Над вирішенням проблеми доступності будівлі суду для маломобільних груп населення апеляційний суд працює давно спільно з ГО «Культурно-освітнє товариство інвалідів «УМГ».

Державна судова адміністрація України виділила цього року 340 тисяч гривень на купівлю приставної похилої підіймальної платформи для людей з інвалідністю. Після проведення процедури тендерної закупівлі в Апеляційному суд змонтовано і введено в експлуатацію платформу, роботу якої протестували представники громадської організації.

На прес-конференції Андрій Марков, директор ГО «Культурно-освітнє товариство інвалідів «УМГ», висловив вдячність адміністрації апеляційного суду за турботу про людей з інвалідністю і забезпечення їм комфортного перебування в приміщенні суду.

Голова ГО «Біла тростина» Марія Гогільчин висловила побажання для забезпечення комфорту в приміщенні суду слабозрячих чи незрячих людей. Керівник апарату апеляційного суду Оксана Розвадовська повідомила, що вже заплановано та розпочато роботи у цьому напрямку.

 

Огляд ЗМІ: Встановили платформу: будинок правосуддя в Івано-Франківську облаштували для особливих людей. (Фото.Відео) 

 

За повідомленням прес-служби суду