Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Власенкової О.О. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

10 липня 2018, 13:03

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Володимир Говоруха повідомив, що до Вищої ради правосуддя 2 липня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 27 червня 2018 року про продовження строку тимчасового відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Власенкової Олени Олександрівни від здійснення правосуддя строком на два місяці у зв’язку з притягненням її до кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Як зазначено у клопотанні, Національним антикорупційним бюро України здійснюється досудове розслідування за підозрою Власенкової О.О. в одержанні неправомірної вигоди.

11 травня 2018 року судді Власенковій О.О. вручено повідомлення про підозру у вчиненні цього кримінального правопорушення.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 22 травня 2018 року № 1460/0/15-18 тимчасово, до 11 липня 2018 року, суддю Власенкову О.О. відсторонено від здійснення правосуддя у зв’язку із притягненням до кримінальної відповідальності.

У клопотанні про продовження строку тимчасового відсторонення заступник Генерального прокурора – керівник САП Холодницький Н.І. зазначив, що існують обґрунтовані обставини, які перешкоджають завершенню досудового розслідування до закінчення дії рішення про тимчасове відсторонення судді Власенкової О.О. у зв’язку зі складністю кримінального провадження, необхідністю проведення допитів та додаткових допитів свідків, проведення оглядів вилучених речових доказів, здійснення процедури зняття грифів секретності з матеріальних носіїв інформації, у тому числі в апеляційному суді міста Києва, допиту підозрюваної та інших слідчих і процесуальних дій, спрямованих на всебічне та повне досудове розслідування цього кримінального провадження.

У засіданні взяла участь представник Генеральної прокуратури України – прокурор другого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Анастасія Андронова (на фото), яка підтримала клопотання про продовження строку тимчасового відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Власенкової О.О. від здійснення правосуддя. Крім того, представник Генеральної прокуратури України повідомила, що строк досудового розслідування у зазначеному кримінальному провадженні продовжено до 11 серпня 2018 року.

З урахуванням зазначеного Вища рада правосуддя ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково,продовжити до 11 серпня 2018 року строк тимчасового відсторонення судді окружного адміністративного суду міста Києва Власенкової Олени Олександрівни від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Прес-центр судової влади України