Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Співпраця Верховного Суду з науковцями триватиме  

09 липня 2018, 17:52

Минулого тижня Голова Верховного Суду Валентина Данішевська та президент Національної академії правових наук України Олександр Петришин уклали Договір про співробітництво, яким передбачено науково-практичне та методичне співробітництво  між сторонами у сфері правозастосування.

Валентина Данішевська зазначила, що Верховний Суд готовий до співпраці з науковими колективами, адже це буде корисний досвід для обох сторін.

«Ми раді співпраці з Національною академією правових наук України. Сьогоднішнім завданням для нас є становлення сучасної судової практики, адже єдиною вона має стати лише після того, як стане належною, і нам ще потрібно попрацювати в цьому напрямку. Однак ми не ставимо собі за мету щось змінювати, якщо в цьому немає жодної потреби. Між тим, формування правових позицій не повинно бути абстрактним. Ми маємо формувати позиції відносно до обставин справи, адже головне завдання Верховного Суду – це захист прав людини», – зазначила Голова ВС.

«Ми, зі своєї сторони, також раді співпраці з Верховним Судом, і хочемо бути корисними на шляху до єдності судової практики. Однак роботи ще дуже багато, адже важливо не просто сформувати єдину практику, а й досягти того, щоб вона належним чином сприймалася суспільством», – зауважила віце-президент НАПрН України Наталія Кузнєцова.

У заході також взяли участь секретар Пленуму Верховного Суду Дмитро Луспеник, суддя Великої Палати ВС, вчений секретар Науково-консультативної ради при ВС Леонід Лобойко та ректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Василь Тацій.  

 

За повідомленням прес-служби суду