Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Штраф в 40800 грн. і 10 років пішки ціна за керування транспортним засобом у стані сп’яніння  

06 липня 2018, 12:22

Адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 40800 гривень та 10 років позбавлення права керування транспортними засобами - такі санкції накладені судом на мешканця міста Ніжина за порушення ним правил дорожнього руху. Постанова суду від 08 червня 2018 року набрала законної сили.

Так, 08 травня 2018 року громадянин П., який раніше притягувався  до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне протягом року керування  транспортними засобами у стані алкогольного сп»яніння), керував мопедом з явними ознаками алкогольного сп’яніння, за що передбачено відповідальність за ч. 3 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

 Огляд на стан сп’яніння проводився у встановленому законом порядку в лікаря нарколога, що було підтверджено відповідним висновком.

Сам же водій порушив пункт 2.9 Правил дорожнього руху України.

У судовому засіданні П. свою вину в скоєному правопорушенні визнав, з викладеним у протоколі погодився.

При накладенні стягнення суд врахував характер вчиненого правопорушення, особу порушника і вважав за необхідне накласти на П. адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами, оскільки особі, яка скоїла адміністративне правопорушення, необхідно призначати стягнення, необхідне і достатнє для його виправлення та попередження вчинення нових правопорушень.

Крім того, правопорушнику також доведеться  сплатити судовий збір в розмірі 352 грн. 40 коп. на користь держави.

Пошук в ЄДРСР вищезазначеного судового  рішення можна здійснити за номером 740/219/18.

 

За повідомленням прес-служби суду