Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Практика майбутніх фахівців права – невід’ємна частина процесу підготовки високопрофесійних кадрів  

06 липня 2018, 10:58

Любешівський районний суд Волинської області завжди радо відкриває двері для студентів вищих навчальних закладів, які готують спеціалістів в галузі права. Щороку студенти юридичного спрямування з різних вищих навчальних закладів України проходять навчальну практику в суді.

Практика майбутніх фахівців права є невід’ємною частиною процесу підготовки високопрофесійних кадрів, оскільки потрібно закріпити теоретичні знання та здобути практичні навики їх застосування. Це для них є  гарною можливістю, як майбутніх правників, визначитись із професійною долею та сформувати враження про судову систему.

За І півріччя 2018 року в Любешівському районному суді Волинської області проходили практику шестеро студентів: з Національного університету «Одеська юридична академія», з Національного університету «Острозька академія», Чернівецького Національного університету імені Юрія Федьковича, Володимир-Волинського агротехнічного коледжу.

Наразі у стінах суду проходить практику: студентка 1 курсу (магістратури) Інституту підготовки кадрів для органів юстиції України Національного юридичного університету України імені Ярослава Мудрого – Анастасія Лозицька.

Голова суду та працівники апарату суду допомагають майбутнім правникам закріпити свої теоретичні знання на практиці, розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді, ознайомлюють з організаційною  структурою суду, можливістю проведення судових засідань в режимі відеоконференції, з офіційною веб-сторінкою Любешівського районного суду Волинської області на порталі «Судова влада», а також з принципом наповнення її  інформацією. Студенти беруть участь у судовому засіданні, вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, організації архіву суду.

Сподіваємося, що здобуті під час практики знання стануть міцною основою для подальшої кар’єри.

 

За повідомленням прес-служби суду