Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Пологівському районному суді Запорізької області студенти здобувають практичні знання  

05 липня 2018, 16:08

Щороку студенти юридичного спрямування з різних вищих навчальних закладів України проходять навчальну практику у Пологівському районному суді Запорізької області. Це для них є  гарною можливістю, як майбутніх правників, визначитись із професійною долею та сформувати враження про судову систему.

Так з  червня 2018 року у стінах Пологівського районного суду Запорізької області проходять практику: студентка 2 курсу за освітнім ступенем «Бакалавр» Національного університету «Одеська юридична академія» - Мала Лілія  та студент 1 курсу (магістратура) Інституту підготовки кадрів для органів юстиції України Національного юридичного університету України імені Ярослава Мудрого – Швець Родіон.

 

Суддівський корпус та працівники апарату Пологівського районного суду Запорізької області  допомагають майбутнім правникам закріпити свої теоретичні знання на практиці, розповідають студентам-правникам про тонкощі роботи в суді, ознайомлюють з організаційною  структурою суду. Студенти беруть участь у судовому засіданні, вивчають роботу щодо організації діловодства суду і розподілу обов’язків між працівниками, прийому і відправки кореспонденції, організації архіву суду.

Так спеціаліст суду Альона Горбань  знайомила студентів із інформаційною дошкою суду за допомогою якої відвідувачі суду можуть самостійно переглянути список справ, призначених до розгляду; отримати інформацію про стан розгляду справ; банківські реквізити для сплати судових витрат, тощо.

  

Судовий розпорядник Ніна Самобоча  розповіла про можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції  та ознайомила майбутніх правників з тонкощами роботи судового розпорядника, а також із завданнями та обов’язками покладеними на неї.

 

Спілкувалася зі студентами також і прес-секретар суду Наталія Шерстюк, яка ознайомила присутніх з веб-сторінкою Пологівського районного суду  на порталі «Судова влада», а також з принципом наповнення її  інформацією.