Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП тимчасово відсторонила суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайду-Герасименко О.Д. від здійснення правосуддя

05 липня 2018, 15:26

Під час засідання 5 липня 2018 року Вища рада правосуддя вирішила задовольнити подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя – тимчасово, строком на три місяці, відсторонити суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайду-Герасименко Олену Дмитрівну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування процесуального законодавства щодо розгляду справ позовного провадження та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайдою-ГерасименкоО.Д. підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Дисциплінарну справу стосовно судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайди-Герасименко О.Д. відкрито на підставі скарги Васильєва Ю.Ю., в якій скаржник зазначав про свідоме постановлення суддею незаконної ухвали про забезпечення позову та заочного рішення, що призвело до блокування роботи загальних зборів засновників підприємства, рейдерського привласнення частини статутного фонду підприємства та його майна.

Рішенням Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 лютого 2018 року № 464/3дп/15-18 притягнуто до дисциплінарної відповідальності суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайду-Герасименко О.Д. та застосовано до неї дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя на три місяці з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді, направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування процесуального законодавства щодо розгляду справ позовного провадження та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

За результатами розгляду скарги судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайди-Герасименко О.Д. Вища рада правосуддя ухвалила рішення від 10 травня 2018 року № 1365/0/15-18, яким залишила без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 14 лютого 2018 року № 464/3дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайди-Герасименко О.Д.

23 червня 2018 року Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя внесено до Вищої ради правосуддя подання стосовно відсторонення судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Гайди-Герасименко О.Д. від здійснення правосуддя за вхідним № 5522/0/8-18.

 

Прес-центр судової влади України