Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд Миколаївської області розглянув справу стосовно жінки, яка залишила свою новонароджену дитину в під’їзді будинку

05 липня 2018, 11:24

4 липня 2018 року Апеляційний суд Миколаївської області розглянув апеляційну скаргу обвинуваченої Абесадзе Фатмані на вирок Жовтневого районного суду Миколаївської області від 20 листопада 2017 року.

Ухвалою Апеляційного  суду Миколаївської області від 4 липня 2018 року вказаний вирок залишено без зміни, а апеляційну скаргу обвинуваченої без задоволення.

За вироком Жовтневого районного суду Миколаївської області  від 20 листопада 2017 року Абесадзе Фатмані визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого  ч. 2 ст. 135 КК України та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 1 рік.

Відповідно до ст. 71 КК України, до призначеного покарання частково приєднано невідбуту частину покарання, призначеного вироком Артемівського міськрайонного суду Донецької області від 23 червня 2016 року, та остаточно, за сукупністю вироків, призначено 5 років 6 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, 28 січня 2017 року Абесадзе Фатмані, перебуваючи на 37-38 тижні вагітності,  знаходячись за своїм місцем проживання відчула настання пологів, і, маючи реальну можливість звернутися до медичного закладу за допомогою по народженню,  вирішила самостійно народити дитину без надання кваліфікованої медичної допомоги. Потім Абесадзе Ф. власноручно написала записку з неправдивими даними, що вона смертельно хвора, а чоловік зловживає алкоголем, тому залишає дитину для передачі в хороші руки іншим людям.  Після цього обвинувачена загорнула дитину у частину тканини та ковдру і винесла з квартири до під’їзду, де поклала її на підлогу на сходовому майданчику, за низької температури повітря, і не вжила достатніх до збереження життя новонародженої дитини заходів. Після чого повернулася до свого місця проживання і не повідомивши будь-кого про пологи та народження дитини лягла спати.

В той же день, близько 6:20 дитина в під’їзді була знайдена його мешканцем, який викликав медичну допомогу, робітники якої по приїзду госпіталізували дитину до дитячої лікарні, де їй була надана необхідна медична допомога та догляд.

За повідомленням прес-служби суду