Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У місті Одесі проходить координаційна зустріч партнерів із запровадження онлайн-судочинства  

05 липня 2018, 10:24

Представники Вищої ради правосуддя взяли участь у розробці стратегії запровадження першого онлайн-суду в Україні, старт якого заплановано з 1 квітня 2019 року на базі київського районного суду міста Одеси. Робоча група на чолі з головою Третейського суду Канади Шеннон Солтер розробляє стратегію та планує подальші кроки запровадження першого онлайн-суду в Україні.

До заходу долучились і члени ВРП Тетяна Малашенкова, Наталя Волковицька  та керівник секретаріату ВРП Сергій Пушкар.

Привітав учасників заходу керівник Програми USAID «Нове правосуддя» Девід Майкл Вон, який подякував за проявлену зацікавленість та активну роботу над проектом.

«Наша мета – 1 квітня 2019 року відкрити двері онлайн-суду із вирішення спорів у сфері порушення ПДР. Нам необхідно провести аналіз та спланувати крок за кроком наші дії. Перше, що потрібно вирішити, – це технологічні ресурси, друге – комунікації, третє – залучення додаткового персоналу», – зауважила Шеннон Солтер.

 Впровадження нового для України судового інструменту  потребує законодавчих змін, кадрового, технічного оснащення та програмного забезпечення, відзначили учасники заходу.

Голова Київського районного суду міста Одеси Сергій Чванкін наголосив, що одночасно із роботою над проектом слід ініціювати і зміни до українського законодавства.

Член ВРП Тетяна Малашенкова запропонувала розпочинати навчання персоналу на початковому етапі розробки проекту, що дасть змогу працівникам нового суду краще усвідомити всю важливість та відповідальність за якісне втілення проекту.

Шеннон Солтер, зі свого боку, запропонувала проводити навчання персоналу канадськими спеціалістами.

«Чим більше справ буде розглянуто в онлайн-режимі, тим менше буде претензій до суддів, адже це і пришвидшення розгляду справ, і зменшення навантаження», – підкреслила під час обговорення член ВРП Наталя Волковицька.

Переглянути фотоальбом

Джерело