Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Дніпропетровському окружному адміністративному суді проведено "День відкритих дверей"  

05 липня 2018, 09:09

4 липня 2018 року у Дніпропетровському окружному адміністративному суді  відбулася зустріч працівників суду з вихованцями Центру соціальної підтримки дітей «Довіра» в рамках заходу «День відкритих дверей».

До суду запросили дітей старшої вікової групи, аби діти змогли дізнатися, що таке суд, в чому полягає його діяльність, хто такі судді, які особливості має ця професія і як стати достойним членом команди працівників суду.

Відкрив захід керівник апарату суду Василь Черниш, який розповів про історію створення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, його діяльність, основні принципи судочинства, які спрямовані на захист прав громадян та інтересів держави.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії. Тут хлопцям та дівчатам розповіли з чого починається  реєстрація документів, що надходять до суду, та який шлях проходить  позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді. Учні дізнались, що реєстрації справ різних категорій відбуваються за допомогою комп'ютерної програми, і що ця програма сама розподіляє справи між суддями, тим самим забезпечуючи неупередженість розгляду.

 

Заступник керівника апарату суду Вікторія Гречана у доступній формі роз’яснила підліткам порядок надання та отримання інформації, правила звернення до суду,  а також про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують наслідки порушення правил поведінки у суді. А ще гості суду дізналися як працює апарат суду і які в них посадові обов’язки.

Під час заходу учні мали змогу відвідати величезний архів суду, в якому зберігається понад п’ятисот тисяч судових рішень різних років.

А найемоційнішим моментом стало відвідування судового засідання. Вихованці Центру «Довіра» як вільні слухачі побували в залі суду під час розгляду адміністративної справи. Головуючим суддею була суддя ДОАС Олена Рябчук.

 

Діти, побачивши роботу працівників суду в реальності та поспілкувавшись із ними, зробили висновок, що бути суддею не так  просто. І для цього потрібно багато вчитися.

По завершенню заходу керівник апарату суду Василь Черниш та заступник керівника апарату суду Вікторія Гречана від імені всього колективу побажали вихованцям Центру соціальної підтримки дітей «Довіра» успіхів в навчанні, наголосивши, що людина, яка ставить перед собою мету, обов’язково її досягає.

 

По закінченню зустрічі дітей чекав смачний обід та багато солодких подарунків, які діти повезли своїм друзям – молодшим вихованцям Центру соціальної підтримки дітей «Довіра».

 

За повідомленням прес-служби суду