Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обвинуваченим в умисному вбивстві продовжено строк тримання під вартою

05 липня 2018, 09:00

Овідіопольським районним судом Одеської області продовжилось слухання кримінальної справи за обвинуваченням А., Р. та Н. за частиною другою статті 147(Захоплення заручників), частиною третьою статті 186(грабіж), пунктів 3,9,12 частини другої статті 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Ухвалою Овідіопольського райсуду Одеської області від 24 травня 2018 року стосовно обвинувачених А., Р. та Н. були продовжені запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, строк дії яких спливає 24 липня 2018 року

Під час здійснення судового провадження судом присяжних питання, передбачене цією частиною - вирішує головуючий.

Прокурор у судовому засіданні, просив суд продовжити строки тримання під вартою обвинуваченим А., Р. та Н. до двох місяців, тобто до 4 вересня 2018 року, враховуючи, що останні обвинувачуються у скоєнні умисних, корисних особливо тяжких злочинів, скоєних спільно за попередньою змовою групою осіб, передбачених частиною другою статті 147, частиною третьою статті 186, пунктів 3,9,12 частини другої статті 115 Кримінального кодексу України, санкція за які передбачає позбавлення волі від 10-ти років до 15-ти років або довічним позбавленням волі, всі є громадянами іноземної держави – Узбекистану, не мають постійного місця роботи, засобів існування і міцних соціальних зв’язків, а обвинувачені А. та Р. не мають постійного місця проживання на території України, проти чого заперечували всі обвинувачені та їхні захисники, які просили суд, змінити запобіжний захід у відношенні всіх обвинувачених з тримання під вартою на домашній арешт.

Перекладач Н., захисник З. в судове засідання не з’явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, особисто під розписки, перекладач причини неявки не повідомив, від захисника З. до суду надійшло клопотання про відкладення слухання справи.

Представниця потерпілої та цивільної позивачки Б. в судове засідання не з’явилася, про дату, час та місце судового засідання повідомлялась належним чином, особисто під розписку, причини неявки суду не повідомила.

Судом встановлено, що А., Р. та Н. обвинувачуються у скоєнні умисних, корисних особливо тяжких злочинів, скоєних спільно за попередньою змовою групою осіб, санкція за які передбачають позбавлення волі від 10-ти років до 15-ти років або довічним позбавленням волі, всі є громадянами іноземної держави – Узбекистану, не мають постійного місця роботи, засобів існування і міцних соціальних зв’язків, а обвинувачені А. та Р. не мають постійного місця проживання на території України, а тому на думку суду, можуть переховуватися від суду, в будь-який момент покинути межі України, незаконно впливати на потерпілу чи її представницю та свідків по справі, а також можуть вчинити інші кримінальні правопорушення, продовжити займатися злочинною діяльністю чи ухилитися від суду, а тому з урахуванням наявності ризиків, зазначених статтею 177 Кримінально процесуального кодексу України і у відповідності до порядку, передбаченого статтями 178,183 Кримінально процесуального кодексу України, суд вважає необхідним продовжити строки тримання під вартою у відношенні всіх трьох обвинувачених на строк до двох місяців, оскільки скасування або зміна цього запобіжного заходу з урахуванням осіб обвинувачених та тяжкості скоєних ними особливо тяжких умисних, корисних злочинів, не зможе запобігти ризику вчинення обвинуваченими інших кримінальних правопорушень. 

           В результаті проведенного засідання головуючий судя ухвалив продовжити строк тримання під вартою обвинуваченим: А., Р. та Н. -  в ДУ «Одеська установа виконання покарань № 21» на строк до 4 вересня 2018 року. 

В зв'язку з неявкою в судове засідання захисника та перекладача судове засідання перенесене на 16 серпня 2018 року о 14:00 в приміщенні Овідіопольського районного суду Одеської області.

 

Головуючий судя – Гандзій Д.М.

Пошук процесуальних рішень по даній справі можна здійснити в Єдиному державному реєстрі судових рішень за № 521/16188/17.

 

За повідомленням прес-служби суду