Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тимчасового відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності

25 червня 2018, 13:18

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Наталя Волковицька доповіла, що до Вищої ради правосуддя 21 червня 2018 року надійшло клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. про продовження строку тимчасового відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. (на фото) від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням його до кримінальної відповідальності строком на два місяці.

У клопотанні зазначено, що детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 5 березня 2018 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 368, частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України.

Суддя Новак А.В. підозрюється у проханні надати та в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої їй влади та службового становища, предметом яких була неправомірна вигода у великому розмірі, вчинених службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднаних з вимаганням неправомірної вигоди.

24 квітня 2018 року судді Новаку А.В. повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального кодексу України.

Рішенням Вищої ради правосуддя від 25 квітня 2018 року надано згоду на утримання судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. під вартою.

Ухвалою Солом’янського районного суду міста Києва від 26 квітня 2018 року клопотання прокурора задоволено частково. Застосовано до підозрюваного Новака А.В. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів, до 21 червня 2018 року. Цією самою ухвалою визначено розмір застави у розмірі 120 000 гривень.

Рішенням Вищої ради правосуддя № 1299/0/15-18 від 2 травня 2018 року тимчасово, до 24 червня 2018 року, відсторонено суддю Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

У клопотанні заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. зазначено, що обставини, які стали підставою для тимчасового відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака А.В. від здійснення правосуддя, продовжують існувати.

Постановою заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. від 18 червня 2018 року строк досудового розслідування продовжено до 24 серпня 2018 року.

Вища рада правосуддя, заслухавши доповідача – члена Вищої ради правосуддя Наталю Волковицьку, представника Генеральної прокуратури України – прокурора шостого відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України Андрія Касьяна, суддю Андрія Новака та його представника – адвоката Сергія Вилкова, ухвалила клопотання заступника Генерального прокурора – керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Н.І. задовольнити частково, продовжити до 24 серпня 2018 року строк тимчасового відсторонення судді Голосіївського районного суду міста Києва Новака Андрія Васильовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

 Прес-центр судової влади України