Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Апеляційного суду Донецької області взяли участь у І Форумі суддів Донецької і Луганської областей   

25 червня 2018, 11:20

20-22 червня 2018 року у місті Святогірську відбувся І Форум суддів Донецької і Луганської областей, організований Програмою Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні спільно із Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України, у якому взяли участь судді місцевих та апеляційних судів Донецької, Луганської та Харківської областей.

          Від Апеляційного суду Донецької області участь у заході взяли судді судової палати у цивільних справах Людмила Соломаха, Юрій Мальований та Вікторія Папоян.

          Учасники форуму зустрілися з суддями Верховного Суду Дмитром Гудимою (Велика Палата) та Миколою Гимоном (Касаційний адміністративний суд), які розповіли про труднощі перших шести місяців своєї роботи та обговорили проблемні питання юрисдикції спорів.

          Спеціаліст з дотримання прав людини Управління Верховного комісара ООН з прав людини Тагуі Мелкумян ознайомила суддів з міжнародними стандартами з захисту майнових прав осіб, що постраждали внаслідок конфлікту.

          Суддя Апеляційного суду Донецької області Людмила Соломаха доповіла про судову практику розгляду справ з відшкодування майнової та матеріальної шкоди, завданої власникам майна – фізичним особам терористичним актом та внаслідок проведення АТО.

Адвокат Герман Петров висвітлив стратегію захисту майнових прав фізичних осіб у цій категорії справ.

Судді обговорили проблемні питання застосування норм матеріального та процесуального права при вирішенні цієї категорії справ.

          Заступник голови Краматорського міського суду Донецької області Анастасія Михальченко обговорила з суддями проблеми доступу при здійсненні правосуддя до архівних матеріалів, які залишились на території України, на якій органи державної влади не здійснюють свої повноваження.

 

За повідомленням прес-служби суду