Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Налагоджена робота архіву суду - складова успішної роботи суду загалом  

25 червня 2018, 10:44

Незважаючи на спекотне літо робота в архіві Зарічного районного суду м. Суми продовжує «кипіти» - відбираються справи до знищення, готуються акти та описи справ постійного зберігання, які потім направляються на схвалення та погодження до архівного відділу Сумської міської ради та Державного архіву Сумської області, з вказаних питань та за необхідності проводяться засідання експертної комісії тощо.

Працівниками архіву суду  у 2017 році була  проведена значна робота по впорядкуванню архіву, зокрема,  було підготовлено для погодження та погоджено ЕПК Державного архіву Сумської області акти про вилучення для знищення, всього 13313 справ.

Для порівняння в 2016 році було знищено 10339 справ, тобто в 2017 році цей показник збільшився на 2974 справ або на 28,8%.

Також одним із основних напрямків роботи архіву суду є приймання судових справ та інших документів суду. Так, вказана документація передається до архіву суду відповідно до затвердженого графіку за описами, в яких вказуються дата  передання, номери справ, суть справи, кількість аркушів у справі, крайні дати, строк зберігання. Всі описи підписані провідними спеціалістами із забезпечення автоматизованого документообігу та судової статистики, які передають справи,  завідувачем архіву суду (архіваріусом суду) та затверджені головою суду.

Судові справи та справи, що надійшли до архіву суду, зберігаються за роками в порядку зростання номерів. На кожну в’язку справ прикріплено ярлик, на якому вказано перший та останній номери справ, що містяться.

На ярликах справ за 2012-2017 роки зазначено найменування суду, номер опису та крайні номери справ у в’язці.

Справи тимчасового, тривалого та постійного терміну зберігання, провадження у яких закінчено у 2012-2017 роках, розміщені у приміщенні архіву окремо за термінами зберігання.

Всього протягом 2017 року до архіву суду було здано на зберігання 20 справ постійного зберігання, 274 справ тривалого зберігання та 6095 справ тимчасового зберігання.

А ще архів суду одне з найулюбленіших місць в суді для учнів та студентів, які відвідують суд. Вони завжди залишаються під враженням від кількості справ, які в ньому зберігаються та атмосфери, яка панує в архіві.

 

Також, при зверненні до архіву його відвідувачі мають нагоду отримати не лише кваліфіковану допомогу, а й отримати естетичне задоволення від споглядання різнобарв’я квітів.

Робота архіву Зарічного районного суду м. Суми перебуває на належному рівні і на підтвердження цих слів та з нагоди Дня працівників архівних установ завідувач архіву Зарічного районного суду м. Суми Валентина Пугачова була нагороджена грамотою міського голови.

З працівниками архіву суду більш детально познайомимо Вас в рубриці «Суд – це не лише судді».

За повідомленням прес-служби суду