Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено «зухвалого молодика», який наніс тілесні ушкодження працівнику поліції  

21 червня 2018, 17:41

                 21 червня 2018 року Біляївським районним судом     Одеської області винесено вирок відносно громадянина М., який обвинувачувався у вчиненні злочину передбаченого ч. 2 ст. 345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень, у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків).

      Засуджено громадянина М. за наступне: з метою надання допомоги своєму молодшому брату громадянину М., який на законних підставах був зупинений працівниками патрульної поліції 12.01.2018 року близько 23:40 год., прибув до будинку в с. Дачне Біляївського району Одеської області, де влаштував конфлікт з працівниками поліції, а саме: нецензурною лайкою, погрозами фізичної розправи у бік працівників поліції, закликами відібрати вогнепальну зброю у працівників поліції, здійснював непокору законним вимогам працівників поліції, які знаходились при виконанні службових обов’язків, при цьому вибив з рук інспектора патрульної поліції мобільний телефон, щоб уникнути документування на відео його протиправних дій. Потім, громадянин М. рукою наніс удар в область голови інспектора патрульної поліції С., у зв’язку з чим спричинив останній тілесні ушкодження у вигляді ЗЧМТ, струсу головного мозку. Далі, громадянин М, намагаючись покинути місце пригоди, дверима автомобіля «Мерседес» спричинив інспектору С. тілесні ушкодження у вигляді забою м’яких тканин правого ліктьового суглоба, які згідно висновку експерта від 13.01.2018 року відносяться до категорії легких тілесних ушкоджень, що спричинили короткочасний розлад здоров’я.

      Суд призначив громадянинуМ. покарання у виді 3 років позбавлення волі. Відповідно до ст. 75 КК України засудженого М. звільнено від відбування покарання з випробуванням на 3 (три) роки та згідно ч. 1 ст. 76 КК України покладено на засудженого М. обов’язки періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи.Початок іспитового строку засудженому М. відраховується з 21.06.2018 року.

 

 

За повідомленням прес-служби суду