Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Порушення правил рибальства – недешеве задоволення

21 червня 2018, 15:46

Борзнянський районний суд Чернігівської області притягнув до адміністративної відповідальності громадян М. та Н., які здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову.

Відповідно до постанов суду, М. та Н. 14 травня 2018 року на озері поблизу с. Гришівка Борзнянського району Чернігівської області здійснювали лов риби забороненим знаряддям лову - сітками зяберними, при цьому, виловили цінних видів риби (синець, плоскирка, окунь, лин, карась сріблястий) загальною вагою 2,9 кг, завдавши рибному господарству України збитків на суму 986 грн.

Відповідальність за дане адміністративне правопорушення передбачена ч. 4 ст. 85 КУпАП ( грубе порушення правил рибальства).

В результаті розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, суд застосував до М. та Н. адміністративне стягнення у вигляді штрафу в сумі 510 гривень кожному, з конфіскацією знарядь лову - двох сіток зяберних, та виловленої риби. Окрім того, вони мають сплатити по 352,40 грн судового збору на користь держави.

Питання відшкодування матеріальних збитків рибному господарству України в сумі 986 грн буде вирішуватись в порядку цивільного судочинства.

Враховуючи всі  витрати, рибалка обійдеться порушникам в 2710,80 грн.

 

За повідомленням прес-служби суду