Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив чоловіка за крадіжки та зґвалтування своєї співмешканки до 6 років позбавлення волі

21 червня 2018, 15:40

          20 червня 2018 року Лубенським міськрайонним судом Полтавської області винесено вирок відносно громадянина, який обвинувачувався у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст.185,ч.2 ст.185, ч.1 ст.152, ч.2 ст.152, ч.2 ст. 153, ч.2 ст. 125 КК України.

         Так, на протязі  листопада 2017 року обвинувачений вчинив таємне викрадення чужого майна - електрорадіоатора, сушки для овочів та електродриля, якими в подальшому розпорядився на власний розсуд.

         Крім цього, обвинувачений в листопаді 2017 року, перебуваючи під впливом наркотичних засобів, неодноразово всупереч волі потерпілої та застосовуючи психологічний тиск у вигляді погроз та застосування фізичного насильства, вступав із нею у статеві зносини, що кваліфікується як зґвалтування.

         Суд критично розцінив показання обвинуваченого, надані ним в судовому засіданні, в яких він стверджує, що не вчиняв злочинів, оскільки це спростовується доказами по справі, ці покази є намаганням останнього уникнути від відповідальності.

         Призначаючи покарання останньому, суд, відповідно до вимог ст. 65 КК України та п.2 постанови Пленуму Верховного суду України від 24 жовтня 2003 року № 7 «Про практику призначення судами кримінального покарання» (із змінами), врахував ступінь тяжкості вчинених ним злочинів, особу винного, обставини, що пом’якшують  та обтяжують покарання, а також обставини злочинів, тяжкість їх наслідків, позицію потерпілих та за сукупністю злочинів, шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначив покарання обвинуваченому у виді  6 років позбавлення волі.

            Звернемо увагу, що вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до Апеляційного суду Полтавської області через Лубенський міськрайонний суд протягом 30 днів з дня його проголошення, з повним текстом вироку можна ознайомитися на Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

За повідомленням прес-служби суду