Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваного у вбивстві односельчанина взяли під варту в залі суду

21 червня 2018, 14:37

            Апеляційний суд Рівненської області скасував ухвалу слідчого судді Сарненського районного суду від 7 червня 2018 року, якою відмовлено слідчому у задоволенні клопотання про продовження строку тримання під вартою мешканцеві Сарненського району Н., що підозрюється у вбивстві односельчанина Ю.. Суддя місцевого суду тоді обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.   

Ухвалу місцевого суду в апеляційному порядку оскаржив прокурор. В апеляційній скарзі він просив ухвалу місцевого суду скасувати та обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою у Рівненському слідчому ізоляторі строком на 60 діб, без визначення розміру застави. 

            Нагадаємо, трагічна подія сталася цьогоріч 7 квітня у селі Тріскіні Сарненського району. Декілька молодих людей у той день розпивали спиртні напої. Були серед них підозрюваний у вбивстві 30-річний Н. та загиблий Ю..

            За результатами судово-медичної експертизи, чоловік помер внаслідок однієї травматичної дії, завданої тупим круглим предметом.

            Нині підозрюваний категорично заперечує свою причетність до умисного вбивства, хоча у день оголошення йому підозри у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), зізнався у вчиненні особливо тяжкого злочину, а під час слідчого експерименту не тільки розказав, а й показав як убивав односельчанина. Зробив він це, з його ж слів, з мотивів помсти.

            Апеляційний суд Рівненської області у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ, заслухавши доводи прокурорів, захисника підозрюваного та самого Н., представника потерпілих, ухвалу слідчого судді Сарненського районного суду від 7 червня 2018 року скасував та постановив нову, якою апеляційну скаргу прокурора задоволив частково, застосувавши до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 липня 2018 року, без визначення розміру застави.

            Підозрюваного взяли під варту в залі судового засідання.

За повідомленням прес-служби суду