Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Поліцейського відсторонили від посади: підозрюють у злочині проти статевої свободи

21 червня 2018, 14:10

20 червня апеляційний суд погодився з ухвалою міського суду, якою заступника начальника одного з відділів управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області відсторонено від посади.

Слідство підозрює, що посадовець та оперуповноважені його відділу заставили жінку влаштуватись на роботу до масажного салону надавати сексуальні послуги за гроші.

Цікаво, що вона є свідком у цьому кримінальному провадженні і, за словами захисника підозрюваного, не має претензій до правоохоронця. Але це, вважає прокурор, не виключає складу кримінального правопорушення у підозрюваного.

Колегія суддів вислухала думки учасників процесу та залишила в силі ухвалу суду першої інстанції. Тож працівника поліції відсторонено від посади до 30 липня – на час досудового розслідування. Він нібито вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2  ст. 303 Кримінального кодексу України: примушування особи до зайняття проституцією із застосуванням погроз та шантажу, вчинене службовою особою з використанням службового становища за попередньою змовою групою осіб.

До речі, за статтею 154 Кримінального процесуального кодексу України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину – щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

За повідомленням прес-служби суду