Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом зихищено права споживача послуг з постачання природного газу

21 червня 2018, 11:13

 

Рішенням судді Ленінського районного суду м. Миколаєва – Тихонової Наталі Станіславівни задоволено позовні вимоги громадянки І. до Публічного акціонерного товариства по газопостачанню та газифікації «Миколаївгаз»  про захист прав споживачів.

 

З рішення суду вбачається, що 28.11.2017 року громадянка І. просила скасувати нарахування об’єму та вартості природного газу у формі Акту-розрахунку на підставі Протоколу, складеного відносно неї, а також відновити постачання природного газу за її адресою. Вказувала, що вона є споживачем природного газу, який відповідач постачає за адресою: м. Миколаїв, пров. Праці.

02.08.2017 працівниками відповідача при проведенні перевірки за вказаною адресою був складений Акт про порушення, яким встановлено, що позивач має несанкціонований газопровід. 01.09.2017 року відповідачем на підставі вказаного Акту та Протоколу складено Акт-розрахунок, яким нараховано позивачу заборгованість за не облікований спожитий об’єм газу в розмірі 3 795,64 грн.

 

Представник відповідача в судовому засіданні вказував, що доводи позивача є безпідставними, оскільки на момент проведення перевірки в домоволодінні позивача було виявлено два газопроводи, один з яких є несанкціонованим. На підставі цього відповідачем правомірно складено Протокол та Акт-розрахунок, згідно яких позивачу нараховано заборгованість за спожитий природний газ та в подальшому припинено його постачання.

 

Судом було встановленно, що відповідачем неправомірно відключено позивача від постачання газу, оскільки такі дії вчинені без попередження позивача у порядку передбаченому законодавством, а тому, розглянувши матеріали справи та оцінивши надані докази, суд прийшов до висновку, що позовні вимоги є обґрунтованими та підлягають задоволенню.

 

З інформацією щодо тексту судового рішення можноь ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua (справа № 489/5701/17)

 

Зазначимо, що рішення суду ще не набрало законної сили.

 

За повідомленням прес-служби суду